Mibe ne csomagold ingóságaidat?
dec10

Mibe ne csomagold ingóságaidat?

Csomagolni márpedig kell! Az évek alatt felhalmozott és féltve őrzött tárgyainkat a költözések alkalmával be kell csomagolni. Milyen anyagokat ne használjunk? Leírom pár sorban.


Mibe ne csomagold ingóságaidat?


Csomagolni márpedig kell! Az évek alatt felhalmozott és féltve őrzött tárgyainkat a költözések alkalmával be kell csomagolni. Hogy, milyen anyagokat ne használjunk? Leírom pár sorban.


A személyes ingóságok csomagolása nagyban eltér egyéb más tárgyak csomagolásától! Hogy miért?Néhány fontos szempontot kell figyelembe venni, ingóságunk csomagolása előtt!

 

  • Belföldön költözünk?

  • Külföldre költözünk?

  • Külföldi költözések alkalmával milyen szállítási opciót választottunk?

  • Költöztető céget bízzunk meg vagy magunk végezzük el a költöztetést?

     

     Költözésre szánt tárgyaink értékét mennyiségét és minőségét kell számba venni!

 

Első gondolatra olcsó és praktikus megoldásnak tűnik, ha magunk csomagoljuk ingóságainkat. De honnan vegyünk csomagolóanyagot? Több cég is forgalmaz kis- és nagy tételben egyaránt, kartondobozokat és egyéb csomagolási anyagokat. Viszont ezen anyagok ára drága, el kell érte menni és nem utolsósorban a maradékkal nem fogunk tudni mit kezdeni. Óva intek mindenkit a „banános kartondobozok,” „narancsos vagy almás rekeszek” valamint a szemetes zsákok használatától!

Ezek a tárgyak nem költöztetésre valóak! Nem tiszták, nem rakatólhatóak a teherautón biztonságosan, nem vegyíthetőek bútorokkal egyéb csomagolt, vagy csomagolatlan tárgyakkal. A tehergépkocsin történő könnyű és biztonságos elhelyezés „rakatolható” fontos szempont és sok pénzt takaríthat meg számunkra. Nem mindegy, hogy egy körben el tudják vinni a költöztetők ingóságainkat vagy a rosszul megválasztott csomagolóanyagok miatt két vagy akár több körben kell elszállítani. A szemetes zsákokban a ruhák össze gyűrődnek, kiszakadhatnak! Gondoljunk csak bele, 20-30 zsákra való összegyűrt ruhát mennyi idő pénz energia kimosni és kivasalni? Akkor még nem beszéltünk a konyhai vagy egyéb törékeny tárgyakról. Az újság papír kemény, nincs „tárgyhoz simuló, alakmegtartó” tulajdonsága. Rengeteg kell belőle és sok szemét marad utána. És végül, de nem utolsó sorban a kárpitozott bútorok. Elképzelni sem lehet, hogy mennyi idő, energia a költözés miatt kitisztíttatni ezek a tárgyakat. Márpedig ahhoz, hogy ne sérüljenek és ne koszolódjanak igen is csomagolni kell okét!



Olyan céggel szerződjünk, aki a költöztetés napján ingyen biztosítja a szükséges csomagolóanyagokat, minden felszereléssel és kiegészítő anyagokkal (textil paplan) rendelkezik a biztosságos és költséghatékony munkavégzésre.

 
 
 

Minden jog fenntartva. 2002-2020. Kevin Movers Kft. © www.kevinmovers.hu 2024