„Tippek, trükkök, praktikák a költözéshez” című rovatunk I. száma
jan10

„Tippek, trükkök, praktikák a költözéshez” című rovatunk I. száma

Költözni fogsz? Ne ijedj meg, sem a költözéssel járó feladattól, sem a várható költségektől. Szakmai tanácsaimmal azoknak a költözés előtt álló embereknek szeretnék segíteni, akik olcsó, de mégis biztonságos költözést szeretnének megélni.


Költözésed tervezését kezd el mielőbb, így marad a részletek kidolgozására is időd. Rengeteg feladattal jár a legkisebb élettérváltás is. Minimalizáld a költöztetésre szánt tárgyak darabszámát! Két egyforma lakás nincs. Más elrendezés, más méretek jellemzik a lakásokat. Így régi bútoraidat nem biztos, hogy új lakásodba is magaddal tudod vinni. Ezen bútorok értékesítéséről vagy adományozásáról, esetleg megsemmisítéséről időben kell gondoskodni. Ésszerű döntésnek tűnik, ha az új lakásod kiválasztása előtt már elkezded azon tárgyak szelektálását, melyeket biztosan nem kívánsz a költözésed alkalmával magaddal vinni. Ezen tárgyak elszállítására rengeteg megoldás van. Megvárni az éves ingyenes kerületi lomtalanítást, vagy elajándékozni rokonoknak, ismerősöknek. Ha ezen megoldásokra nincs idő, akkor marad a költségekkel járó lomtalanítás vagy az adományozás. Cégünk egy költséghatékony adomány programot dolgozott ki leendő ügyfeleink részére az ilyen feladatok megoldására. Minden olyan tárgyat, mely mások számára még használható, a költözés napján ingyen elszállítjuk tovább adományozás céljából. így két legyet ütünk egy csapásra! Segítünk ügyfeleinknek megszabadulni a nem kívánt tárgyaktól, mások számára pedig nagy örömet tudunk okozni a használt tárgyak tovább adományozásával. Évek óta működő, adomány programunk szigorú adományozási szabályozásának köszönhetően nagy sikerrel működik. Mivel időben megszabadulunk régóta nem használt tárgyainktól, így költözésünk mennyisége máris akár jelentős mértékben csökkenhet. Ne feledkezzünk meg a pincében, vagy tárolókban régóta hánykolódott tárgyakról sem. Költözésünk mennyiségének minimalizálása után bele kezdhetünk saját magunk által elvégezhető apró tárgyaink becsomagolásába.

Következő cikkünkben a „Csomagolj magad” című fejezetben a költözést megelőző csomagolásról fogok költöztetési tanácsokat adni.

 
 
 

Minden jog fenntartva. 2002-2020. Kevin Movers Kft. © www.kevinmovers.hu 2024