Hogyan válassz költöztető céget !?
jan03

Hogyan válassz költöztető céget !?

Költöznél, de nem tudod kivel? Néhány pontban leírjuk, hogy milyen kritériumokat vegyél figyelembe miközben költöztető céget keresel.


Sajnos napjainkban már nem működik (vagy csak ritkán), hogy kalákába össze verbuválódnak a barátok és családtagok és segítséget nyújtanak költözésed lebonyolításában. Ha mégis ezt meg tudod szervezni, akkor is két nyitott kérdés marad! Honnan lesz csomagolóanyagod és teherautód? Szerény véleményem szerint az ember oly ritkán költözik, hogy mint minden másnak a költözésnek is adjuk meg a módját! Amennyiben Önmagunk kívánjuk szervezni nagyon sok nem várt sérüléssel és egyéb bosszantó akadállyal fogunk szembesülni. A végén pedig lehet, hogy drágább lesz, mintha egy szakemberekből álló csapatot bíztunk volna meg.

Ezért néhány egyszerű gondolattal segíteni szeretnék, hogy ne olyan költöztetőt céget válassz akit később megbánnál.

Napjainkban szinte kivétel nélkül mindenki az internet segitségével keres költöztető céget. A költöztető vállalkozások nagyon nagy különbségekkel és arculattal prezentálják önmagukat. Mindenki tudja, hogy az internet egy arc, és kép nélküli felület, sajnos nem lehet tudni előre, hogy milyen szolgáltatásra számíthatsz a valóságban.

Néhány fontos szempontot felsorolok, amit szerintem fontos egy weboldal vizsgálatkor:

 Weblap minősége:

  • Könnyen gyorsan (akár mobiltelefonról is elérhető) tájékoztatást kapjunk!
  • A weblap sok mindent elárul!
  • Cégadatok megtalálhatóak?
  • Rendelkezik-e általános szerződési feltételekkel?
  • Van-e vezetékes telefonszám?
  • Egyértelmű a tájékoztatás az árak tekintetében?
  • Árképzésre van lehetőség?
  • Rövid, de minőségi információ található a szolgáltatási köröket illetően?

Galéria: Egy weboldalon az sem jó, ha sok a kép, az sem jó, ha kevés! A legrosszabb,  ha  mesterségesen készített - vásárolt - képeket találunk. Az egyenes út mindig a legrövidebb! Mondja a közmondás. Ne mutassunk többet, mint amik vagyunk. A jó weboldal saját magát preferálja a saját valós fényképei bemutatásával!

Referenciák: Én nem tartom sokra. A referencia mesterségesen írányítható, arc és név nélkül teszik közzé! Szerintem akkor jó a referencia, hogyha személyesen nekünk e-mailban küldik és arra a szolgáltatásra vonatkozó referenciát küldenek, amilyen szolgáltatást én szeretnék igénybe venni az adott cégtől.

Amennyiben kiválasztottunk három színpatikusnak tűnő weboldallal rendelkező vállalkozást, akkor vegyük fel velük a kapcsolatot. Néhány tipp melyből leszűrheted azonnal, hogy Ö kell neked vagy nem!

  • email, vagy telefonos megkeresésre milyen gyorsan reagálnak, tartalmas és meggyőző információval szolgálnak részünkre?
  • az általános tájékoztatást követően email kommunikáció megtörténik-e, (kérés nélkül) tájékoztatnak e minket a feltételekről és részletek felöl.
  • melyet írásban írásban is meg kell ,hogy írjanak részünkre. Hiszen a szó elszáll…..
  • mindig más emberrel beszélünk (és mindenkinek el kell mondani ugyanazt a szöveget), vagy személyre szabott ügyintézőt kapunk?
  • ár képzési opciók, vannak nincsenek? Van-e választási lehetősége az ügyfélnek?
  • mennyire rugalmas a cég az Én pénztárcámhoz igazodó szolgáltatást és árat kalkulálni?
  • szolgáltatási színvonal, ellenőrzése, és szakszerű válaszok?

Biztosítás, felelöség vállalás: Fontos szempont a cég stabilitása, anyagi helyzete, melyet a cég által közzétett – kötelező - cégiratokból lehet megtudni. Biztosítási feltételeket szintén kötelező a weboldalon feltüntetni! Nem az baj, ha sérülést okoznak. Hanem, hogy ki tudják-e fizetni!?

A fenti feltételek megléte esetén nagy valószínűséggel egy működő, Önmagát bemutató, valós vállalkozással állunk szemben. A telefonon vagy e-mailon történő kapcsolatfelvétel rámutat a cég rugalmas és megbízható mivoltára vagy ép ellenkezőleg...

Remélem tudtam szakmai tapasztalataimból egy pici segítséget nyújtani!

Nyugodt költözést kívánok!

Krisztián

 
 
 

Minden jog fenntartva. 2002-2020. Kevin Movers Kft. © www.kevinmovers.hu 2024